Saturday, August 6, 2011

KONGSI TARIKH LAGI?

 

~MAK, telefon free hari ni. Ameklah mak nak call sape2 yang pakai MAXIS~ Yana mengejutkan ma dengan sikap pemurahnya. Kalau tidak jangan harap dia nak offer cam tu. Kalau dia panggil ma pun, selalunya dia buat miss call aje… Hihihi…

~Kenapa free?~
Terus ma teringat, oooo hari ni 6 Ogos!

~Happy Birthday!~ ma mengucapkan padanya dan disambut terima kasih dengan sengehnya.

~Nak kek!~ katanya.
~Sape nak layan? Mana ada kereta? Kan  kereta masuk workshop?~
Habis disitu.

Sebelah petang bila ma buka facebook… ucapan2 selamat hari lahir yang ditujukan  kepadanya dari sepupunya… rupanya bukan milik dia sorang!

Selain Yana, 6 Ogos adalah milik abang ma yang tinggal di Kemaman…  Abang Zahar ~yang fofular dengan gelaran POKDE AZHAR.

 

10333_144716977286_847242286_2409619_8271939_nSenyum sikit Pokde ….  Hehehe…
Bergurau dah jadi kebiasaan antara kami…

Dan… sorang lagi…. Emilia, isteri kepada Loqman anak saudara ma….
 

 262034_2138278051735_1089639004_2492224_4351464_nAhmad Loqman dan isteri kesayangannya Emilia Razali…
berkongsi tarikh 6 Ogos jugak…..

Penangan facebook…..
Kalau tidak kerana facebook, tak sedar dalam keluarga atau sahabat kenalan kita ramai yang berkongsi tarikh kelahiran yang sama…

Ma sendiripun, baru sedar rupanya berkongsi tarikh lahir dengan rakan blogger Rasp.
~Hai Rasp… tahun depan kita tiup lilin sama2 yeeer..~ Hihihi…

Bagi sesiapa yang belum membaca entry ma tentang berkongsi tarikh lahir dalam keluarga kami, sila KLIK DISINI dan DISINI.

3 comments:

wida said...

yelah..sebab fb kita dpt tau rupanya besday sama org tu..org ni..hehe

happy besday yana:)

hani@debumelukut said...

huhuhhuuu...kita tak sama tarikh laa..

L said...

jom bfikir di bulan ramdhan..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/jom-berfikir.html