Wednesday, October 19, 2011

FASA PERTAMA YANA

YA ALLAH… dah lebih seminggu tak update, membuak2 tak tau nak update n3 yang
mana dulu ni….

Ma memilih Majlis Gradusi Yana untuk di update dulu, yerr…
Walaupun ada cerita yang ter’duhulu’… tapi ma  ‘frozen’kan dulu…
Sebab ma seronok dengan  majlis Graduasi Yana ni….

 

Sabtu 15hb Oktober 2011
Sehari sebelum ma menemani SD balik ke KL, 
Yana menjadi fokus utama ma.
Ma hadir Majlis Graduasinya yang diadakan di Dewan Sri Bariah,
SMK Tengku Bariah, Kuala Terengganu…

Bagi sesiapa yang sedia maklum,
Yana keluar dari Kolej MARA Kuala Nerang pada 2010
hanya selepas 10 hari dia disana.
~Ma tak ‘sudi’ buat n3 berkenaan kes ini kerana ma rasa kecewa sangat~

Yana meneruskan pengajiannya di Tingkatan 6, SMK Tengku Bariah.
Walaupun pada Disember tahun yang sama
dia dapat pula tawaran ke UITM Jengka,
tapi ma memujuk dia untuk meneruskan Tingkatan 6nya,
takut dia ‘lari’ sekali lagi dari Jengka pulak….

 

ALHAMDULILLAH… berkat usahanya,
dengan keputusan yang agak baik jugak dalam ujian akhir tahunnya
dia terpilih dan dapat jadi graduan Tingkatan 6 Atas disekolahnya.

~Tolonglah doakan sama yeeer,
untuk peperiksaan STPM  November ni nanti,
mudah2an keputusan Yana lebih baik lagi…. Amiiin~

Jom layan gambar2 yang ma  ambil…
tapi jangan digenyeh2 mata tu, sebab memang gambar2 ni blur
Maaflah kalau mata kalian sakit sikit….

 

DSC02766

DSC02767

~Yana ketika masuk kedalam dewan~

 

 

DSC02768

~Pengetua SMK Tengku Bariah Haji Muhammad B Abu Bakar mengiringi
Pengerusi Penyelaras DUN Ladang Datuk Hj Wan Hisham Wan Salleh.
Meresmikan majlis dan menyampaikan sijil kepada para graduan….~

 

 

DSC02769

~Bersama2 menyanyikan lagu NEGARAKU~

 

DSC02770

~Naim – salah seorang rakan study group Yana~

 

 

DSC02772

~Menuju ke pentas dewan~

 

 

DSC02773

~Selamat terima sijil dari Datuk Wan Hisham~

 

DSC02778

~Kenangan bersama rakan sekelas dan gurunya…~

 

 

DSC02779

~Dah selesai semuana,
barulah boleh bergambar dengan emak…~

12 comments:

GreenJade said...

Gud luck & do the best STPM 2011 yeah Yana

terkenyit2 mata saya tgk foto2 ni maa...naseb baik ma dh kasi warning awal2..hahaha.. :))

atty's said...

semoga yana dpt keputusan yg cemerlang nanti dlm stpm.amin

rasp said...

tahniah buat yana...
pasti MA gembira & bangga....
semoga yana dpt keputusan yg membanggakan tuk STPM nie...

wida said...

tahniah utk yana..
dan good luck stpm nnti yer

ma kena bg sokongan kat dia..

intan morsalin said...

tahniah yana...smoga berjaya di dunia n akhirat

Kunang-Kunang said...

Assalamualaikum Ma,

Begitulah anak-anak Ma.

Tapi tak aper, kita beri dia sokongan paa bidang yang dia minati.

Kak Ani juga pernah merasa kekecewaan itu bila 2 orang anak kak ani keluar dari Matrikulasi kerana tidak sesuai dengan diri dia.

Mulanya sedih juga hati. Tapi akhir kak ani berdoa semoga mereka berjaya dalam bidang yang mereka minat. Alhamdulillah seorang dah bekerja selepas graduated dari Universiti yang dia pilih sendiri dan lagi sorang sedang dalam semester akhir. Semoga dia juga berjaya seperti abangnya.

Kak ani doakan semoga Yana terus berjaya.

maya amir said...

cngrats to yana & good luck for stpm:)

MulutPayau said...

Tahniah Yana....dan semoga mendapat keputusan yg cemerlang dalam STPM nnti....

sW33tdARLiNG said...

kenapalah tak amik jer gambar dari camera dia.. huhuhuhu

hani@debumelukut said...

tahniah..dan good luck for the coming exam

Kamariah Awang said...

TERIMA KASIH KEPADA:

@ Green Jade walaupun tergenyeh2 matanya melihat foto2 yang ma ambil. Hahaha, sori2....

@Atty

@rasp

@Wida

@intan morsalin

Semoga Allah mendengar doa kalian..

@Kunang-Kunang
Terharu ma... Pengalaman dan nasihat Kak Ani sangat berguna untuk ma.

DAN TAK LUPA JUGAK TERIMA KASIH MA KEPADA:

@maya amir

@MulutPayau

@hani@debumelukut

@sW33tdARLiNG :bukan taknakpakai kamera dia, tapi bila dia dah duduk didepan, tak dapat nak cari dimana dia.... Hahaha...

Amie said...

insya-Allah akan lulus cemerlang STPM, pastikan teknik menjawab dikuasai sepenuhnya...