Wednesday, April 6, 2011

CACING NAIK KEMATA

 

DSC01949 Kereta biru milik penyewa bilik belakang..

 

BUKAN tak boleh berlebih kurang sebenarnya
Tapi nampaknya macam nak mencabar kesabaran sangat
Dah bagi tau elok2..
Kalau selama ni, siang malam nak ‘sadaikan’ kereta ditepi rumah ma ni
ma tak kesah mana pun…
Tapi kalau dah ada orang yang menyewa dibilik belakang tu,
tolong jangan blok keretanya
Nanti kalau banyak sangat masaalah tentu penyewa bosan…
memblok rezeki ma lah pulak…!

Takkan sekali nak keluar, sekali nak masuk nak kena panggil
pemilik Myvi ni alihkan keretanya
~untuk makluman, Myvi ni dan (klik) Kancil 14 pintu yang ma ceritakan sikit hari
tu  pemiliknya adalah adik beradik~

DSC01952

Minatnya dia.. dengan tanah sekangkang kera ni…
Padahal dibelakang sana tuuu masih ada kekosongan untuk park kereta
Dibuatnya macam shift… kalau tak Myvi, Kancil…
Kalau tak Kancil, Myvi…
Begitulah berrrgilirrrr-gilirrrrr sampai Abang Jamil mampos!

~Sabaaar… sabaaar… cik Kamariah…~
~Iyelah niiii …  sabaaarlaaa ni…
Insya Allah laaaaa tuuuu!
Jangan bimbaaaang.. nampak aje macam nak gaduh
tapi tak gaduh punyaaaaaaa!~ Hihihi….

 

 

DSC01999

LAAAA … BOLEH PUN RUPANYA!?
Nampak comey pulak kereta 2 beradik ni dalam pagarnya, kan…?!

Sebenarnya masaalah ni memang boleh selesai!

DSC02000

Tapiiiii… inilah yang dikatakan cacing dah naik kemata!
Kereta ni adalah milik adik beradik dia jugak!
Selamba aje dia kan..
makin ‘mengancam’ terus masuk kedalam pagar ma!
Nampak tak????
Nampak taaaaak?????????

5 comments:

rasp said...

ini sudah lebeyyyyy...
sib baik ma...
kalo saya, ntah le sabar ke idak...

GreenJade said...

aiyoo melampau sgguh.kalu saye ntah xtau ler ape jadi..uhuhu

maa...kasi taruk penghadang/kon taruk notes "NO pARKING" utk org yg x skolah tuh..

wida said...

ma..kalau caj parking ni leh kaya ma, hihi
sabar yer

Mak Izz said...

wowowo.. bab2 parking ni mmg mencabar kesabaran sungguh. kenapa ada org berperangai gini ye? sabor jelah...

gee ryder said...

apsal sesuka ati park kat umah org ni???
kalo saya dah lama dah sound ma..kasi ajar sket..dia xreti tu..